Welkom
Over Ons
Orgels
Onze Werkplaats
Onze Gegevens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Ons

    Alfred KERN

12.02.1910 - 13.10.1989

      

La Manufacture d'Orgues KERN werd in 1953 opgericht door Alfred KERN, meester orgelbouwer te Straatsbrug. Hij werd ondermeer door Dokter Albert Schweitzer ondersteund en aangemoedigd. Als gevolg van het respect van Alfred KERN voor de oude waarden en een diepgaande kennis van de grote meesters zoals Silbermann, Clicquot en Callinet, werd aan La Manufacture d'Orgues KERN de restauratie van verscheidene waardevolle en vermaarde instrumenten toevertrouwd. Op deze manier won La Manufacture d'Orgues KERN aan bekendheid en maakte indruk door het enthousiast en hardnekkig verdedigen van de terugkeer naar het mechanisch orgel. Het werk van Alfred KERN werd door talrijke prijzen en onderscheidingen beloond: hij werd benoemd als "Commandeur des Arts et des Lettres", men kende hem "le grand prix régional des Métiers d'Art" en "Le grand Bretzel d'Or" toe en hij werd tevens bekroond met de Oberrheinischer Kulturpreis".

 

Daniel KERN

      

Daniel KERN groeide van jongs af aan op in een omgeving waar het bouwen van orgels centraal stond. Na zijn opleiding in het atelier van zijn vader, Alfred KERN, verlaat hij het familiebedrijf om andere ondernemingen te leren kennen en zich te verdiepen in andere orgelbouwstijlen. Ook hij behaald het getuigschrift van Meester in de Orgelbouw. In 1977 neemt Daniel KERN officieel de leiding van het bedrijf over terwijl hij in perfekte harmonie blijft verder werken met zijn vader. Dankzij deze expertise heeft La Manufacture d'Orgues KERN niet opgehouden te groeien en zijn bekendheid niet alleen over geheel Europa maar over de gehele wereld te verbreiden.  

 

 

Gaston KERN

       Sinds enige jaren, hebben de Orgelbedrijven van Daniel Kern en Gaston Kern fusioneert. Deze twee Huizen hebben vastbesloten hunnen knowhow te verdelen, om de zaak van de orgel beter te dienen.